tirsdag 27. september 2016

VILTGRYTE M/POTETSTAPPE




På høsten smaker det ekstra godt med varme gryter. Ikke bare smaker det godt, men det varmer deg opp også. Noe av det beste jeg vet er å sitte inne i et varmt og koselig hus og høre regnet plaske ned utenfor. Og på toppen av det hele spise en varm og deilig høstgryte. Det gjør iallefall dagen min komplett.



Ingredienser (for 2 personer):

  • 1/2 pose toro viltgryte
  • 200 g kjøttdeig
  • 400 g poteter
  • 2 ss smør
  • 3-4 dl melk



Fremgangsmåte:


  1. Brun kjøttdeigen og sett til siden.
  2. Hell halve posen over i en gryte og tilsett 2 dl vann og 2 dl melk. 
  3. Kok opp og la det småkoke i 10 minutter.
  4. Tilsett kjøttdeigen mot slutten av koketiden.
  5. Skrell potetene, legg de i en kasserolle og hell over vann. Kok dette opp. 
  6. Når potetene begynner å bli myke tar du de av komfyren og heller av vannet. 
  7. Tilsett 2 ss smør og mos potetene. Tilsett 1-2 dl melk og rør rundt. Tilsett så salt og pepper og det var det. 



Tips:
Det passer godt å tilsette litt bacon i gryten, det gir den litt mer smak. Men å bruke bare kjøttdeig er også helt fint. Du kan også tilsette litt ekstra grønnsaker oppi. Oppskjært sopp og erter passer veldig godt i denne gryten. Dette er ikke så veldig dyrt. Eller hvis du vil unne deg litt ekstra så er rosenkål og tyttebær syltetøy en deilig kombo.

Du behøver ikke ha potetstappe til denne gryten. Ris passer også veldig godt til, eller rett og slett bare kokte poteter. Dette er smak og behag.




Pris:













- Lolan

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar