tirsdag 20. september 2016

PØLSE OG POTETSTAPPE



Hva med å starte uken med noe så enkelt som pølse og potetstappe. Det er enkelt, billig og ikke minst digg. Det går jo an å variere med hvilken pølse du har til. Alt fra servelat pølse til wienerpølser, det smaker godt uansett. Jeg har blitt stor fan av gilde sine skinnfrie kjøttpølser. Disse koster under 30 kr og har en god smak.


Ingredienser (for 2 personer):

  • 400g poteter
  • 1-2 dl melk
  • 2 ss smør
  • Pølse

Fremgangsmåte:
  1. Du begynner først med å skrelle potetene. Når dette er gjort tar du potetene i en kasserolle og dekker de med vann. Kok så opp.
  2. Mens potetene koker kan du begynne med å steke pølsene. 
  3. Når potetene er ferdig kokte heller du ut vannet og tilsetter du smøret og begynner å mose potetene. 
  4. Så tilsetter du litt og litt av melken mens du rører godt. 
  5. For siste finish tilsetter du litt salt og pepper. 

Tips:

Ønsker du en myk og litt mer flytende konsistens, tilsetter du mer melk og motsatt. Jeg synes det smaker best når den er fløyelsmyk så jeg velger å tilsette litt mer melk. Men dette er helt opp til hver enkelt. 

Det kan være deilig med litt bacon stekt sammens med pølsene. Og å blande litt gressløk inni potetstappen er kjempe godt. Kanskje du til og med har litt gressløk i hagen som du kan bruke.


Pris:



- Lolan

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar