mandag 26. september 2016

FOCCACIA




Ingenting slår duften av ferskt brød, særlig når det er snakk om foccacia. Det er det beste brødet som finnes, og det passer til absolutt alt. Det funker til og med som et måltid i seg selv. Ta litt hvitost på toppen så har du den perfekte komboen!


Ingredienser:

  • 10 dl hvetemel
  • 5 dl lunkent vann
  • 1 pose tørrgjær
  • 5 ss olje
  • 1 ts sukker
  • 1 ts salt

  • Rosmarin
  • Havsalt/maldonsalt
  • Olje


Fremgangsmåte:







  1. Bland sammen det tørre og tilsett væsken i en bolle. 
  2. Hev deigen i 30 minutter under plast. 
  3. Legg bakepapir i en 20x30 form og hell deigen over.
  4. La deigen etterheve i formen i 45 minutter. 
  5. Når deigen er ferdig hevet heller du en del olje over og dryss over rosmarin og havsalt/maldon salt.
  6. Sett formen inni ovnen på nederste rille på 225 grader i 35 min.


Tips:
Som nevnt tidligere i innlegget er det helt nydelig med hvitost på toppen av brødet. Du trenger ikke skjære det opp, men legge det rett oppå toppen. Spekemat er også helt fantastisk til. Det er også veldig godt å dyppe dette i olje.

Det smaker litt bedre dersom du investerer i en litt dyrere olje. Denne oljen bruker du ikke i deigen, men oppå deigen rett før den skal i ovnen. Da får brødet en bedre smak. Men de billige variantene funker kjempe bra de også. 



Pris:














- Lolan

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar