søndag 18. september 2016

SJOKOLADE PANNACOTTA



Pannacotta er en kjempe lettvint dessert som passer ypperlig å servere gjester, eller bare når du vil kose deg litt ekstra. For å ta en vri på pannacottaen kan du tilsette sjokolade istedenfor vaniljestang. Jeg liker best sjokolade, men begge versjonene er himmelske. Det eneste som er tidskrevende med denne desserten er at den må stå kaldt i noen timer før den er klar til å spises. Du kan enten lage den kvelden før eller samme morgen som den skal spises. Jo lenger tid i kjøleskapet jo bedre, men ca 4 timer skal være greit. Og det beste er at du kun trenger fire ingredienser!


Ingredienser (for 2 personer):
  • 3 dl kremfløte
  • 0,25 dl sukker
  • 50 g sjokolade
  • 2 plater gelatin

Fremgangsmåte:
  1. Legg gelatinplatene i en bolle med kaldt vann. 
  2. Ha kremfløten og sukkeret i en kjele og kok opp. 
  3. Ta vekk kjelen og tilsett sjokoladen.
  4. Nå er det på tide å ta opp gelatinplatene og klemme ut alt vannet og tilsett dette i kjelen.
  5. Når det er løst opp, heller du blandingen oppi noen dessertglass. Her kan du la fantasien løpe løpsk; personlig liker jeg å ha de i vinglass eller lave cognac glass. 

Tips:
Jeg har brukt 70% sjokolade her. Jeg har brukt freia sin da den er billigere enn premium. I tillegg synes jeg den er bedre å smelte. Om du vil eksperimentere med andre typer sjokolader vil nok det være like godt eller kanskje til og med bedre.  

Ønsker du det lille ekstra kan du tilsette 1 ss oboy (den 70% sjokoladen fort kan bli litt beisk på smak) og 0,25 dl amaretto. 

Til pynt trenger du ikke kjøpe inn bær eller noe av den sort. Dersom du lager til 2 personer har du mer igjen av sjokoladeplaten og kan enkelt og greit bare raspe litt på toppen. Dette blir prikken over i´en.


Pris:












- Lolan  

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar